Compartment No. 6

Recente Release
Compartment No. 6

De Finse archeologie studente Laura heeft net een punt gezet achter een passionele relatie en neemt de lange afstandstrein van Moskou naar Murmansk, waar ze naar oeroude rotsschilderingen gaat kijken. Tijdens de meerdaagse treinrit moet ze een coupé delen met een onbekende. Haar reisgenoot blijkt de onbehouwen Lioha die - met de nodige tegenzin - op weg is naar een nieuwe job in de mijnen. De twee zijn niet echt opgezet met elkaars gezelschap en lijken lange dagen tegemoet te gaan in hun gedeelde coupé.  Maar terwijl het landschap buiten steeds ijselijker wordt, beginnen de twee reisgenoten wat te ontdooien. 

As a train weaves its way up to the arctic circle, two strangers share a journey that will change their perspective on life.

Commentaar

In 2016 viel de Regisseur Juho Kuosmanen in de prijzen op het Filmfestival van Cannes met zijn innemende eerste langspeler The Happiest Day In The Life Of Olli Mäki. Zijn tweede film, Compartment No. 6, deed het nog beter want die nam er dit jaar de Grand Prix mee naar huis. Een heerlijke on-Hollywoodiaanse road movie over toevallige ontmoetingen en onuitwisbare levenslessen. Charmant, authentiek, warm en met af en toe een prikkelende ondertoon van Noordelijke zwarte humor.  

Pers

"There’s a wonderful human warmth and humour in this offbeat romantic story of strangers on a train." ★★★★ - The Guardian

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2022
Duur
01:47
Land
Finland
Filmregisseur
Juho Kuosmanen
Cast
Seidi Haarla, Yuriy Borisov, Yuliy Aug, e.a.
Dialogen
Fins
Russisch
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films