Death on the Nile

Death on the Nile

Detective Hercule Poirot geniet van zijn vakantie op een luxueuze cruise op de Nijl. Op het schip bevindt zich een bonte mix van mondaine gasten, waaronder een knap jong koppel dat op huwelijksreis is. Wanneer de jonge bruid - een rijke erfgename -  aan boord vermoord wordt, moet Poirot op onderzoek. Blijkbaar was ze niet erg geliefd en zijn er vele verdachten. Kan Poirot de moordenaar ontmaskeren voor het schip zijn eindbestemming bereikt?

While on vacation on the Nile, Hercule Poirot must investigate the murder of a young heiress.

Commentaar

Agatha Christie en haar ingenieuze moordintriges zijn herontdekt door de filmwereld.  Na het succes van de remake van Murder on the Orient Express in 2017, werd als snel uitgekeken naar een opvolger. En dat werd, net als bij de verfilmingen uit de jaren ‘70, Death on the Nile. Opnieuw neemt Kenneth Branagh niet enkel de regie voor zijn rekening, maar ook de vertolking van Christie’s meest iconische personage: de kleine, ijdele en obsessief-compulsieve Belgische detective Poirot. Een nostalgische whodunnit met veel visuele flair en enkele bekende namen uit het comedycircuit, zoals Dawn French, Jennifer Saunders en Russell Brand.

Pers

"Branagh, die ook in de regiestoel zat, maakte van Agatha Christie's klassieker uit 1937 een gewaagde mysterythriller over obsessieve liefde en jaloezie." - Eye Film

Categorie film
Fictiefilm
Leeftijd
12
Jaar
2021
Duur
02:07
Land
Verenigde Staten
Filmregisseur
Kenneth Branagh
Cast
Kenneth Branagh, Gal Gadot, Tom Bateman, e.a.
Dialogen
Engels
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films