Drive My Car

Recente Release
Drive My Car

Acteur en regisseur Yusuke heeft niet zo lang geleden een persoonlijk verlies meegemaakt. Maar het leven gaat onverbiddelijk verder en met lichte tegenzin stemt hij ermee in om het stuk Oom Vanya op te voeren op een festival in Hiroshima. Omwille van verzekeringstechnische redenen mag hij in Hiroshima niet zelf zijn wagen besturen en krijgt hij een gereserveerde jonge vrouw als chauffeur toegewezen. Samen rijden ze rond in zijn rode Saab 900, de auto die voor Yusuke altijd al een tweede thuis was. 

Yusuke Kafuku is a stage actor and director happily married to his playwright wife. Then one day she disappears.

Commentaar

Regisseur Ryûsuke Hamaguchi durft zijn tijd nemen om de personages uit het verhaal van Haruki Murakami te ontwikkelen: hij herwerkte het kortverhaal van de beroemde Japanse schrijver tot een drie uur durende film. Maar deze geduldige aanpak werkt, want de personages krijgen hierdoor een diepgang die langzaam maar zeker helemaal tot bloei komen in dit verhaal over verlies, verlangen, liefde en zwaktes. Drive My Car viel tot driemaal toe in de prijzen op het Filmfestival van Cannes.

Pers

"Een van de meest humane films van de jongste jaren. Het samenspel tussen Murakami, Tsjechov en Hamaguchi levert een nieuw, zelfstandig kunstwerk op met voedsel voor de geest en voor de ogen." - Filmfest Gent

Meer over de reeks

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
02:59
Land
Japan
Filmregisseur
Ryûsuke Hamaguchi
Cast
Hidetoshi Nishijima, Tôko Miura, Reika Kirishima, e.a.
Dialogen
Japans
Ondertiteling
Nederlands
Speciale labels
In- of uitgeleid
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Meer over de reeks