The Hand of God

Recente Release
The Hand of God

Napels, jaren ‘80. Tiener Fabietto Schisa groeit op in een gezellige Italiaanse familie die houdt van lekker eten, lachen, elkaar plagen en...voetbal. De tumultueuze stad is volledig in de ban van voetballegende Diego Maradona. Maradona is er belangrijker dan God. Fabietto zoekt zijn eigen weg in een dolgedraaide stad en een familie waar altijd wel iets aan de hand is.

De vertoning van maandag 14 februari in Cinema ZED-Hasselt wordt ingeleid door Karel Deburchgrave, Filmcriticus (Doorbraak, Filmmagie).

In 1980s Naples, Italy, an awkward Italian teen struggling to find his place experiences heartbreak and liberation after he's inadvertently saved from a freak accident by football legend Diego Maradona.

Commentaar

Oscarwinnaar Paolo Sorrentino (La Grande Bellezza) maakte met The Hand of God zijn meest persoonlijke film tot nu toe. De film is immers geïnspireerd op Sorrentino's eigen jeugd als jongen die opgroeide in Napels in de jaren tachtig en niets liever wilde dan films maken. Een prachtig, intiem en tegelijk extravagant verhaal over opgroeien en het lot, voetbal en cinema, liefde en verlies. Naast Sorrentino’s favoriete acteur -de onovertroffen Toni Servillo- gooit de indrukwekkende jonge acteur Filippo Scotti hoge ogen. Hij werd in Venetië bekroond met de prijs voor beste jong acteertalent. Op hetzelfde festival kaapte The Hand of God ook de Zilveren Leeuw weg. De indrukwekkende cinematografie van het hectische Napels uit de jaren '80 en de azuurblauwe kust verdient absoluut een groot scherm.

Pers

"Met bonzend hart concluderen we: The Hand of God is de mooiste film van het jaar." ★★★★★ - Humo

"Een kleurrijke en vaak sensuele film die je subtiel onderdompelt in een bad van indrukken en herinneringen." ★★★ - De Morgen

"Een film vol uitzinnige figuren, bizarre ontmoetingen en Napels." ★★★ - De Standaard

Meer over de reeks

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
02:10
Land
Italië
Filmregisseur
Paolo Sorrentino
Cast
Filippo Scotti, Toni Servillo, Teresa Saponangelo, e.a.
Dialogen
Italiaans
Ondertiteling
Nederlands
Frans
Speciale labels
In- of uitgeleid
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Meer over de reeks

Gerelateerde films