Les Jeunes amants

Recente Release
Les Jeunes amants

Op 70-jarige leeftijd leidt Shauna een vrij en onafhankelijk bestaan, waarin haar liefdesleven op een laag pitje staat. Ze houdt ervan om uit te waaien aan de Bretoense kust, waar plots Pierre opduikt, een man van 45 die ze jaren geleden al eens ontmoet heeft. Zijn aanwezigheid brengt haar volledig uit haar evenwicht. Pierre ziet haar leeftijd niet als een obstakel, integendeel, voor hem is Shauna een begeerlijke vrouw. Maar hij heeft ook een vrouw en gezin. Een situatie die hartverscheurende keuzes met zich meebrengt.

Two lovers meet 15 years after the first encounter, in the corridor of a hospital. She's 71, he's 45. Opposed but mesmerized by each other, they reconnect. Widow, mother, grand-mother, Shauna wants to reaffirm she's a woman after all.

Commentaar

Regisseur Carine Tardieu (Ôtez moi d'un doute)heeft voor Les Jeunes amants een absolute sterrencast te pakken met Melvil Poupaud (Grâce à Dieu, Été 85) en een waar icoon van de Franse cinema, Fanny Ardant (Vivement Dimanche, 8 femmes). De film was oorspronkelijk in handen van de IJslandse regisseur Sólveig Anspach voor haar overlijden in 2015, geïnspireerd op het leven van haar eigen moeder, die op latere leeftijd de liefde vond bij een jongere man. Tardieu nam het van haar over en slaagt erin van dit persoonlijke verhaal een delicate en toch sensuele film te maken die alle elementen van een melodrama bevat, zonder in de valkuilen van het genre te trappen.

Categorie film
Fictiefilm
Jaar
2021
Duur
01:52
Land
België
Frankrijk
Filmregisseur
Carine Tardieu
Cast
Melvil Poupaud, Fanny Ardant, Cécile de France, e.a.
Dialogen
Frans
Ondertiteling
Nederlands
Locatie
Klik op het uur om tickets te kopen.
Er zijn geen voorstellingen voor deze locatie deze week.
Vesalius
STUK
Auditorium

Gerelateerde films